Actor Interface Render Distance

Have any questions or problems in making your game, subscribing and/or using our software? Post here.
Forum rules
Make sure you are using the newest version. This can be downloaded at the top of the site via the "downloads" link.

Use a very good subject. "Problem" or "Help" are unacceptable titles.

Use the search feature before posting a question, as the answer is probably already here.

Subscript out of range error 9: This is a generic error, and we'll need way more information than that to figure out the problem. If you get this, strongly consider following the instructions of submitting your project through the Submit Bug feature within the editor.
User avatar
RamchuK_Ntertainment
Ultimate 001 Member
 
Joined: Tue Sep 29, 2009 10:50 pm
Location: Seattle, Washington

Actor Interface Render Distance

Postby RamchuK_Ntertainment » Sun Oct 15, 2017 5:56 am

It currently appears that actor interfaces disappear at a certain distance. Is there any way of modifying this?
Travesty: 3D Survival - WIP >>> Forum Topic
University of Washington (BABA)
-REGT- Ramchuk Entertainment Games Team
Strategy/Action/Adventure
Copyrighted©2008-2017

User avatar
Mr.Numbers
001 Support
 
Joined: Wed Feb 28, 2007 1:50 am
Location: Alberta, Canada

Re: Actor Interface Render Distance

Postby Mr.Numbers » Mon Oct 16, 2017 6:38 am

Does increasing the processing radius (In game settings) fix the issue?
Image
I AM THE ALL MIGHTY SCRIPTING MASTER
Please do not PM me with Engine 001 related questions, rather post on the forums. ;)

User avatar
Mike
001 Co-Founder
 
Joined: Sun May 08, 2005 1:29 pm
Location: Ontario, Canada

Re: Actor Interface Render Distance

Postby Mike » Mon Oct 16, 2017 8:52 am

Nah, it's pre-defined for performance reasons. I could add an interface distance option...?

User avatar
RamchuK_Ntertainment
Ultimate 001 Member
 
Joined: Tue Sep 29, 2009 10:50 pm
Location: Seattle, Washington

Re: Actor Interface Render Distance

Postby RamchuK_Ntertainment » Mon Oct 16, 2017 1:56 pm

Mike wrote:Nah, it's pre-defined for performance reasons. I could add an interface distance option...?

I think that would be a lovely idea; it would create many new possibilities. :)
Travesty: 3D Survival - WIP >>> Forum Topic
University of Washington (BABA)
-REGT- Ramchuk Entertainment Games Team
Strategy/Action/Adventure
Copyrighted©2008-2017

User avatar
Mike
001 Co-Founder
 
Joined: Sun May 08, 2005 1:29 pm
Location: Ontario, Canada

Re: Actor Interface Render Distance

Postby Mike » Mon Oct 16, 2017 4:38 pm

I've put it in my short term to do as it will be fairly easy to throw in :) !

User avatar
RamchuK_Ntertainment
Ultimate 001 Member
 
Joined: Tue Sep 29, 2009 10:50 pm
Location: Seattle, Washington

Re: Actor Interface Render Distance

Postby RamchuK_Ntertainment » Tue Oct 17, 2017 2:47 am

Can this be set per specific interface (preferred) or will you be adding a global option instead?
Travesty: 3D Survival - WIP >>> Forum Topic
University of Washington (BABA)
-REGT- Ramchuk Entertainment Games Team
Strategy/Action/Adventure
Copyrighted©2008-2017

User avatar
Mike
001 Co-Founder
 
Joined: Sun May 08, 2005 1:29 pm
Location: Ontario, Canada

Re: Actor Interface Render Distance

Postby Mike » Tue Mar 20, 2018 11:45 am

Good idea, I'll make it an interface option instead.

EDIT: I've added an "Actor Render Distance" option to the interface editor for next version :) !


Last bumped by Mike on Tue Mar 20, 2018 11:45 am.


Return to Technical Support Questions

Who is online

Users browsing this forum: No registered users

cron